Fashion news

Fred van Leer: “Deze tijdloze garderobe klassiekers móét je hebben”

Een beetje #girlboss heeft ze in de kast hangen: tijdloze garderobe klassiekers. En wie heeft hier nu beter oog voor dan style goeroe Fred van Leer? Met trots presenteren wij dan ook zijn special basic collectie voor Shoeby.

Als personal shopper ontdekte stijlicoon Fred van Leer dat het veel winkels ontbreekt aan goede basics. Daarom koesterde hij de droom om een veelzijdige basic collectie neer te zetten. In samenwerking met Shoeby is deze droom werkelijkheid geworden. Dat Fred en Shoeby een match made in heaven zijn is geen verrassing. De kwalitatieve en betaalbare mode van Shoeby maakt Shoeby namelijk tot één van Fred’s favoriete winkels. Ook het publiek van Shoeby sluit goed aan bij het publiek van Fred. Tot slot was het door de korte lijntjes binnen Nederland mogelijk om snel te schakelen. Deze succesvolle samenwerking heeft geresulteerd in een veelzijdige basic collectie met items die in geen enkele garderobe mogen ontbreken. Onze eigen personal shopper Kiki vroeg hem het hemd van het lijf. Lees je mee?

totaal119
Wat maakt jouw collectie zo speciaal?
“Het is natuurlijk echt een basic collectie. Hierbij gaat het om een aantal basic items die iedereen in zijn kast moet hebben. Hierdoor kan je jouw garderobe constant blijven wisselen om nieuwe looks te creëren. De collectie bestaat uit zowel funky als klassieke items. Bijvoorbeeld een elegant pak bestaande uit een blazer met pantalon. Het jasje kan natuurlijk ook los worden gedragen op een spijkerbroek of kokerrok, welke ook onderdeel uitmaken van de collectie. Tot slot combineer je de pantalon met een basic wit T-shirt met een printed olifant. Je kan alle items dus met elkaar combineren en juist dat maakt de collectie speciaal.”

Waar heb jij je inspiratie voor deze collectie vandaan gehaald?
“De inspiratie voor de sjaal komt bijvoorbeeld uit mijn tatoeage. Een olifant staat voor kracht, maar wordt tegelijkertijd door veel mensen als een lief en grappig dier gezien. Deze vormt de rode draad voor mijn collectie.”

totaal118

totaal115

Welk item is geschikt voor een feestje?
“Meerdere items uit de collectie zijn partyproof. Waaronder het jurkje met ruffles, dat is echt one of my favourites! Daarnaast is het pak ook een goede plaatsvervanger, want niet alle dames hebben altijd zin om hun benen te scheren. Niet waar dames?”

Jeans of Pantalon?
“Ik zeg altijd jeans! Een jeans is een oer item en dat is meteen de basis voor een goede garderobe! Zelf pak ik altijd eerst een jeans uit de kast en vanuit daar ga ik mijn outfit samenstellen. De jeans uit mijn collectie heeft een funky smoking bies. Deze geeft de jeans een stoer rock & roll tintje. Het leuke van de zwarte bies is dat deze terug komt in meerdere items uit de collectie.”

totaal116
totaal117

Hoe creëer je jouw eigen stijl?
“Styling gaat over het doorbreken van stijlen. Door verschillende stijlen met elkaar te combineren (clashen) kom je op hele leuke en spannende outfits. Neem nou de nette blouse uit mijn collectie. Deze kan je precies afstylen zoals jij het wilt.”

Hoe omschrijf je jouw collectie in een zin?
‘’Life is a circus, and that’s what it is.’’

De basic collectie van Fred van Leer is vanaf 28 september te koop in onze winkels. Kun je niet wachten? Shop de collectie dan hieronder:

Toon reacties ()
| Geschreven op 27 september 2016

Reageren

bericht delen
  • 42
    Shares
Kiki Auteur:
Kiki
Van zakelijke powervrouw tot modieuze festivalganger: Voor Kiki is mode een manier om te uiten wie ze wil zijn. Ze haalt haar inspiratie vooral... Lees meer » Meer over Kiki
bekijk ook
#trending