pluishaar
Lifestyle

Handige tips om pluizig haar te voorkomen

We hebben er allemaal wel eens mee te maken: vervelend, pluizig haar. Het liefst komen we hier zo snel mogelijk vanaf, maar helaas is dat altijd zo makkelijk nog niet. Daarom zetten wij de vijf beste tips om pluizig haar tegen te gaan op een rij!

Tip 1: Geef je pluizige haar een nachtmasker

Je kan nooit vroeg genoeg beginnen met klaar maken voor de volgende dag. Dus om de volgende ochtend met een prachtige hairdo te verschijnen, moet je je haar de nacht van te voren alvast verzorgen. Breng voordat je gaat slapen een haarmasker in je haar en laat dit de hele nacht inwerken. Spoel het vervolgens de volgende ochtend uit, en tada zachte coupe gegarandeerd.

Tip 2: Maak je haar droog met een handdoek

Dat je haar beschadigd kan raken wanneer je het nat kamt, heb je vast wel eens eerder gehoord. Daarom is het van belang om je haar eerst te drogen met een handdoek. Doe dit wel voorzichtig, dep je haar liever droog want wrijven kan ook voor beschadiging zorgen. Kam het vervolgens voorzichtig uit met een grove kam.

Tip 3: Föhn je haar direct droog

Het haar direct droog föhnen na een douche kan pluis haar voorkomen. Je lokken beginnen zich al te vormen zodra je onder de douche vandaan komt, dus hoe eerder je begint met föhnen hoe beter je je lokken kan stijlen. Denk er wel altijd aan een beschermende spray in je haar aan te brengen.

Tip 4: Voeg volume toe aan je haar

Föhn je haar voor de verandering eens in tegengestelde richting om volume te creëren. Doe dit het liefst met een ronde borstel, op deze manier creëer je meer volume.

Tip 5: Draag je haar eens vast

Heb je echt een bad hairday en sta je letterlijk met je handen in het haar? Geen zorgen er zijn genoeg leuke updo’s die je met je lokken kunt doen waardoor niemand zal zien dat je haar een beetje pluist.

Ook nieuwsgierig naar dé haartrends voor 2017? Lees dan ook eens dit artikel!

Toon reacties ()
| Geschreven op 18 maart 2017

Reageren

bericht delen
Sharona Auteur:
Sharona
Social media stagiaire Sharona is een fashionista pur sang en haalt haar inspiratie werkelijk overal vandaan: van mode die ze on the streets spot... Lees meer » Meer over Sharona
bekijk ook
#trending