kraag met victoriaanse accent victoriaanse kraag
Fashion news

Trend: kraag met Victoriaans accent

Er is een nieuwe trend die dit najaar regeert: de kraag met Victoriaanse accent. In dit artikel vertellen we meer over deze trend én geven we handige style tricks.

Dress like a queen

Om deze trend uit te leggen, spoelen we allereerst terug naar het Victoriaanse tijdperk. Dit stempeltje kregen de jaren 1837 tot 1901 toegewezen in Groot-Brittanië en Ierland onder het bewind van koniging Victoria. Het was een periode van welvaart wat gepaard ging met vele ontwikkelingen in de mode-industrie. Zou je echter denken dat het volk in deze periode van welvaart uitbundiger gekleed zou gaan, dan heb je het goed mis. Het Victoriaanse tijdpark staat namelijk bekend om haar vroomheid met hoogaangesloten blouses en jurken.

kraag met victoriaans accent
Saai? Beslist niet. Mode-ontwerpers als Alexander McQueen, Miu Miu, Valentino en Chanel omarmen ook hedendag deze kuise manier van kleden en stylen het op edgy wijze af met uitdagend kant. Ook bij Shoeby hebben we gespeeld met de Victoriaanse trend en daarom vind je nu in onze collectie mooie kraagjes met Victoriaans accent. Benieuwd?

Kraag met Victoriaans accent

De Eksvicky Collar Kraag is zonder twijfel een kraag die is geïnspireerd door de Victoriaanse trend. De losse kraag is hoogaangesloten en heeft modieuze roesjes die de kraag instant Victoriaans doen ogen. Handig: de kraag heeft verstelbare bandjes opzij zodat hij all day long op zijn plaats blijft zitten.Houd je van iets minder extreem? De Ruffle Collar Kraag doet ook Victoriaans aan dankzij de ruffles aan de boord. Simpel, maar zéér stijlvol.

Hoe deze Victoriaanse kragen te combineren? Kijk af bij de grote mode-ontwerpers en combineer de Victoriaanse kraag met een edgy look. Denk hierbij aan donkere stoffen in kant uitgevoerd. Of: ga ter contrast voor een sporty look. Draag de Eksvicky Collar Kraag of de Ruffle Collar Kraag bijvoorbeeld onder een sporty top met een jogger voor het ultieme contrast. All eyes on you!

Je shopt deze kraag met Victoriaans accent bij jouw favoriete Shoeby-winkel, met de Shoeby app of hieronder in onze webshop:

Toon reacties ()
| Geschreven op 7 augustus 2017

Reageren

bericht delen
Doortje Auteur:
Doortje
Een mix van een Scandinavische kledingstijl met sporty invloeden en rocky items, dat is Doortje. Ze haalt haar mode inspiratie niet alleen uit modeblogs,... Lees meer » Meer over Doortje
bekijk ook
#trending