make-up tips
Lifestyle

Handige make-up tips als je blauwe ogen hebt

Voor elke oogkleur werken andere make-up tinten. Wij zetten de fijnste make-up tips voor mensen met blauwe ogen voor je op een rij. Let your blue eyes shine!

Make-up tips for blue eyes

Gold works for blue eyed girls

Wil je je blauwe ogen éxtra laten opvallen? Ga dan voor een gouden of bronskleurige oogschaduw tint. Ideaal om een mooie, glamoureuze oog look te creëren voor een avondje stappen. Ga je liever voor een iets neutralere look? Blend dan een bronskleurige oogschaduw van je wimpers tot aan je arcadeboog voor een natuurlijke, maar stralende oog look waardoor je blauwe ogen extra zullen opvallen.

Mix & match met een blauwe eyeliner

Een andere manier om je blauwe ogen op te laten vallen, is een blauwe eyeliner. Zwart kan soms nogal hard overkomen, helemaal met een lichte oogkleur.

Grijsblauwe oogschaduw voor een subtiele look

Ben je iets meer van de subtiele make-up looks? Ga dan voor een grijsblauwe oogschaduw om je blauwe ogen te laten stralen. Ga in dit geval echt alleen voor blauwe pastelkleuren voor een optimaal resultaat. Breng de oogschaduw aan om je ooglid en zet vervolgens de wimpers aan met een paar laagjes mascara. Wil je toch een iets intensere look? Breng dan nog een eyeliner of oogpotlood aan, het liefst zo dicht mogelijk tegen de wimperrand.

De smokey look

Voor een avondje stappen is de smokey eye de perfecte manier om je blauwe ogen extra te laten opvallen. Voor blue eyed girls is het echter wel van belang om een smokey look met alleen lichte kleuren te creëren. En de belangrijkste tip hierin: blend je look zo goed mogelijk uit! Zwarte en grijze tinten werken niet voor blauw oogjes, maar kopere en bronze tinten zorgen voor magic.

Zorg voor koperen accenten

Koper is de perfecte tint voor blauwe ogen! Deze opvallende kleur is zowel voor een dag als avond look te dragen. Gebruik koperen oogschaduw bijvoorbeeld dicht tegen de wimperrand aan als eyeliner voor een subtiele look. Wil je een iets dramatischer look? Gebruik de oogschaduw dan over het gehele ooglid, zorg er wel voor dat je dit goed uitblend.

Wil je weten welke make-up tint iedereen goed staat? Lees dan nog eens dit artikel.

Toon reacties ()
| Geschreven op 25 maart 2017

Reageren

bericht delen
Sharona Auteur:
Sharona
Social media stagiaire Sharona is een fashionista pur sang en haalt haar inspiratie werkelijk overal vandaan: van mode die ze on the streets spot... Lees meer » Meer over Sharona
bekijk ook
#trending