make-up
Lifestyle

Op deze plekken kun je je make-up beter niet bewaren..

Wij vrouwen slepen onze make-up werkelijk overal mee naar toe. Niet alleen onze make-upkast ligt er vol mee, maar ook in onze tas, auto én badkamer zijn deze goedjes te vinden. Maar wist je dat niet elke plek ideaal is om je favoriete items te bewaren? Wij vertellen je de plekken die je juist moet vermijden als je je producten langer wil gebruiken dan vandaag.

De badkamer

Lijkt op het eerste gezicht een onschuldige, veelgebruikte plek om je make-up items te bewaren, maar niets is minder waar. Door alle warmte die vrij komt tijdens het douchen, oftewel de enorme temperatuursverschillen waarmee de badkamer te maken heeft, en de daar bijbehorende vochtigheid worden je producten een bron van bacteriën.

Bij het raam

Hoewel de zon vaak alleen maar goed doet, doet het weinig goeds aan je favoriete make-up items. Op deze manier wordt je make-up eenvoudig aangetast door de warmte en kan het zelfs verkleuren. We willen natuurlijk niet dat onze favoriete roze lipstick straks ineens bruin is.

Bij de verwarming

Dat make-up niet goed tegen de warmte kan, is nu vast wel duidelijk. De verwarming is dus ook niet de ideale plek om je make-up te bewaren. Ze verkleuren niet alleen, maar ze zijn meestal ook niet fijn meer aan te brengen. Een echte no-go dus..

In de auto

Oeps.. hier zijn we vast allemaal schuldig aan. Even snel je make-uplook bijwerken in de auto is er niet meer bij! Net als op de meeste plekken die we hebben genoemd is dit ook vaak een bron van warmte (of kou natuurlijk), waardoor je favoriete make-up items wel eens kunnen smelten of van consistentie kunnen veranderen.

In de koelkast

Misschien voor de meeste logisch, maar zeker niet voor iedereen: bewaar je make-up niet in de koelkast. Door de kou kan de consistentie van je producten veranderen en zelfs onbruikbaar worden. Kamertemperatuur is de ideale temperatuur om je favoriete producten te bewaren.

Ook nog benieuwd naar hoelang je je favoriete items kunt bewaren? Lees dan dit artikel! Hierna zul je nooit meer producten gebruiken die eigenlijk over datum zijn.

 

Toon reacties ()
| Geschreven op 11 maart 2017

Reageren

bericht delen
Sharona Auteur:
Sharona
Social media stagiaire Sharona is een fashionista pur sang en haalt haar inspiratie werkelijk overal vandaan: van mode die ze on the streets spot... Lees meer » Meer over Sharona
bekijk ook
#trending