scrubben feiten fabels
Lifestyle

4 feiten en fabels ontrafeld over scrubben

De zomer is hét seizoen voor een gladde, glowy huid. Scrubben is een van dé manieren om dit te krijgen, maar wat zijn nou feiten en fabels over scrubben?

Feit: Scrub voordat je op vakantie gaat.

Als je scrubt verwijder je al je dode huidcellen, waardoor een nieuwe huid weer naar boven komt. Hierdoor wordt je dus sneller, maar ook egaler bruin. Je teint komt dan niet op de dode huidcellen, maar op de nieuwe schone huid. Je zongebruinde huid behoudt je ook veel langer als je het gescrubd hebt. Dus voor de vakantie lekker veel scrubben!

Fabel: Je verbrandt sneller als je gescrubd hebt.

Veel mensen denken vaak dat als je veel scrubt je huid dan sneller kan verbranden. Dit is dus niet waar. Het ligt er gewoon aan wat voor huid je hebt en welke zonbescherming je gebruikt. Met een scrub verwijder je alleen dode huidcellen en deze kunnen ook net zo makkelijk verbranden als je nieuwe huid. Scrub and go!

Feit: Je kunt het beste drie keer in de week scrubben.

Fijn dat je scrubt, maar hoeveel keer per week dan? Wij raden aan om drie keer per week te scrubben. Zo zorg je er voor dat je je dode huidcellen verwijdert zonder dat je de nieuwe huid beschadigt. Gebruik dan onze favoriet: de Floral Trance Scrub. Heb je een gevoelige huid? Hou het dan op 1 tot 2 keer per week. Anders raakt je huid te geïrriteerd van de korrels.

Fabel: Als je een droge huid hebt kun je beter niet scrubben.

Als je een droge huid hebt betekent het niet dat je niet kan scrubben. Het is juist heel goed om je huid dan af en toe een goede scrubbeurt te geven. Zo neemt je huid namelijk je bodylotion of crème véél beter op waardoor je dus ook veel beter gehydrateerd bent. Gebruik een dikke creme, zoals de Wild Romance Body Cream. Na het scheren heb je dan ook geen last meer van een extreem droge huid. Zorg natuurlijk wel altijd dat je scheergel gebruikt en daarna lekker veel smeert.

P.S. wist je dat je als Style-Select 10% korting krijgt op producten van Silk’n? De perfecte manier om je huidje helemaal summer ready te maken! Klik hier voor meer informatie.

Shop onze scrubs en creams in de webshop of hieronder:

Toon reacties ()
| Geschreven op 10 juli 2017

Reageren

bericht delen
  • 6
    Shares
Auteur:
bekijk ook
#trending