Meanwhile @ Shoeby

#4 inspiratiereis naar Antwerpen

In de online videoreeks Meanwhile @ Shoeby geef ik je iedere donderdag een kijkje in mijn leven als personal shopper bij Shoeby. Deze week #alleaandacht voor mijn inspiratiereis naar Antwerpen.

Antwerpen

Voor onze nieuwe najaarscollectie deed ik inspiratie op in Antwerpen. Deze stad ademt mode. Antwerpen mag dan misschien niet zo groot zijn, maar het is wel de thuisbasis van tientallen prachtige boetieks. En dan is er natuurlijk nog de Antwerp Six: zes Antwerpse modeontwerpers die de stad wereldwijd op de kaart hebben gezet. Van Dries van Noten tot Ann Demeulenmeester: stuk voor stuk met hun eigen signature en een naam die menig modehart nog steeds sneller doet kloppen.

ANTWERP SIX & SHOEBY

Hoe wij ons dit najaar hebben laten inspireren door de Antwerp Six? Dries van Noten haalt zijn inspiratie uit Azie en Afrika. Dat zie je zonder twijfel helemaal terug in de Serenity jurk van Eksept. Walter van Beirendonck daarentegen, laat zich inspireren door beeldende kunst en literatuur. Zoals je kunt zien in bovenstaande video, kun je ook bij Shoeby deze look vinden. Een ontwerp van Ann Demeulemeester is eenvoudig te herkennen aan de mix van stoer en romantisch. Met een klassieke blouse en edgy boots van Shoeby loop je er dit najaar helemaal fashionable bij!

Dirk Bikkembergs ontwerpt mode met een knipoog naar het voetbal. Een edgy oversized vest mag dit najaar niet in jouw garderobe ontbreken. Marina Yee houdt van vrouwelijk en combineert steevast ruwe materialen met zachte stoffen. De trendy Graphica trui van Eksept is dan ook een absolute musthave. Dirk van Saene heeft veel technische kennis, zijn knappe ontwerpen zijn echt vakmanschap. In bovenstaande video laat ik zien hoe je de elegante stijl van Saene kunt rocken.

HOTSPOTS

Daarnaast staat Antwerpen ook bol van de toffe hotspots. Zo at ik tijdens mijn inspiratiereis vierkanten donuts bij Hoeked Doughnuts en genoot ik van een versgebakken stuk carrot cake bij Tinsel. Beslist geen straf, want in deze modieuze stad is het een feest om -al genietend van een stuk gebak- mensen te kijken. Ook de streetstyle heeft zeker als inspiratie gediend voor onze nieuwe collectie.

Nieuwsgierig geworden naar al mijn favoriete hotspots in Antwerpen en natuurlijk onze nieuwe collectie? Je kunt ons magazine hier bekijken. Wil jij jouw kind(eren) dit najaar ook in een nieuw jasje steken, dan mag je ons speciale kidsmagazine ook niet missen.

Toon reacties ()
| Geschreven op 2 september 2017

Reageren

bericht delen
Kiki Auteur:
Kiki
Van zakelijke powervrouw tot modieuze festivalganger: Voor Kiki is mode een manier om te uiten wie ze wil zijn. Ze haalt haar inspiratie vooral... Lees meer » Meer over Kiki
bekijk ook
#trending