persreis china inspiratiereis
Backstage

Backstage: Inspiratiereis naar China

Werken bij Shoeby is héél leuk, zo weet Tamar. Als buyer van Jill vertrok ze samen met designer Merel naar China om daar inspiratie op te doen voor de najaarscollectie(!) van 2017. In deze blog vertelt ze er álles over.

Inspiratiereis naar China

Om inspiratie op te doen voor de najaarscollectie van 2017 waren designer Merel en ik enkele tijd geleden in China, waar we drie verschillende steden hebben bezocht: Ningbo, Shanghai en Yiwu. In Ningbo vind je onze vaste leveranciers voor de collectie. Hier snuffelen we altijd in de showroom op zoek naar inspiratie en knutselen we de meest leuke thema’s voor meiden in elkaar. Dit is soms best lastig gezien je maanden vooruit moet denken, maar tegelijkertijd ook ontzettend leuk. Als wij inspiratie op hebben gedaan en onze feedback hebben gegeven, gaat de leverancier rekenen voor de prijzen. Dit duurt vaak wel even dus dan hebben we soms wat tijd om te shoppen.


In China zijn er veel bijzondere winkels met unieke invloeden uit Korea, welke vaak zijn gemaakt door allemaal kleine ontwerpers. Ook dit geeft altijd heel veel inspiratie die we gelijk bij de leverancier weer uit kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan stoffen, details en de uiteindelijke uitstraling van de producten. Uiteraard allemaal voor een aantrekkelijke Shoeby prijs.

Na ons bezoek aan Ningbo gingen we naar Shanghai: hier zit de leverancier voor onze winterjassen. Het is altijd belangrijk om dit als één van de eerste dingen af te ronden tijdens een dergelijke reis, omdat er lange levertijden op zitten vanwege de vele details en uitgewerkte style. Het is om deze reden dan vaak ook het fijnste om dit face-to-face met de leverancier te bespreken zodat je ter plekke alles kan doornemen en onderhandelen.


De laatste bestemming van onze bijzondere reis was Yiwu. Hier zit een grote accessoiremarkt waar je werkelijk dagenlang kunt rondstruinen. Zo hebben we hier ook nog wat toffe accessoires voor de voorjaarscollectie kunnen meenemen! Aan deze items proberen we dan ook echt onze eigen Jill-draai te geven. Zo komt iedere kleine fashionista modieus voor de dag!

Pssst! Zie jij het ook wel zitten om te werken bij Shoeby? Bekijk hier onze vacatures!

Toon reacties ()
| Geschreven op 9 februari 2017

Reageren

bericht delen
  • 1
    Share
Tamar Auteur:
Tamar
Als iemand haar eigen plan trekt op het gebied van mode, dan is het Tamar wel. Haar stijl wordt gekenmerkt door Londense invloeden. Yep.... Lees meer » Meer over Tamar
bekijk ook
#trending