tips om sneller bruin te worden
Lifestyle

5 tips om sneller bruin te worden

Yes! Het is bijna zomervakantie en dit betekent meestal lekker een tripje richting de zon! Blijf je deze zomer in ons kikkerlandje? Niet getreurd ook hier schijnt de zon af en toe volop! Tijdens de zomer is het tijd om je huidje te voorzien van wat vitamine D en (hopelijk) een fijn kleurtje. Hoe zorg je er nou snel voor een sunkissed skin zonder dagen in de zon te moeten liggen? Wij geven je tips om sneller bruin te worden!

Tips om sneller bruin te worden

SCRUBBEN
Om je huidje te voorzien van een mooi bruin kleurtje is het van belang om eerst alle dode huidcellen te verwijderen. Door je huid eerst te scrubben voordat je ‘m blootstelt aan de zon zorg je voor een gladde huid die mooi egaal bruin kan worden. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je langer bruin blijft. Wanneer je je niet scrubt, verkleuren de dode huidcellen die er daarna vanaf vallen. Zonde van al die zon uurtjes toch?

KORTER ZONNEN
Korter zonnen? Jep, kortere periodes in de zon geven meer effect dan één hele lange zon sessie. Het is veel beter om bijvoorbeeld elke dag een à twee uurtjes je huid bloot te stellen aan de zon in plaats van één hele lange zon sessie. Op deze manier blijft je kleurtje ook langer zichtbaar. Winning!

WATER PLEASE
Een andere tip om sneller bruin te worden, is om af en toe een verfrissende duik te nemen. In het water verkleurt je huid namelijk veel sneller dan wanneer je langs de kant ligt.

INSMEREN
Dit is natuurlijk een vanzelfsprekende tip die enorm belangrijk is wanneer je de zon in gaat. Zonnebrand zorgt ervoor dat je niet verbrand. Zodra je wel verbrand gaat je huid vervellen én verdwijnt je bruine kleurtje dus als sneeuw voor de zon. Dit is natuurlijk absoluut niet wat we willen! En daarnaast bescherm je je huid tegen de schadelijk stralen. Wil je je huid extra helpen om bruin te worden? Er zijn zelfs zonnebrandcrèmes op de markt waar een special bronzing effect inzit. Dus no more excuses en smeren maar!

WORTELS & TOMAATJES
Lijkt op het eerste gezicht een vreemde tip, maar in wortels en tomaten zit caroteen, dit stofje zorgt ervoor dat je huid snel een bruinere huid krijgt. Dus zorg voor een lekker wortelsapje tijdens het zonnen en zeg maar hallo tegen je sunkissed glow!

P.S. Smeer jezelf na het zonnen in met een heerlijke geurende aftersun of bodylotion. Die van eksept zijn een echte must tijdens het zomerseizoen!

Toon reacties ()
| Geschreven op 10 juni 2017

Reageren

bericht delen
Social media stagiaire Sharona is een fashionista pur sang en haalt haar inspiratie werkelijk overal vandaan: van mode die ze on the streets spot... Lees meer » Meer over Sharona
bekijk ook
#trending