Backstage

Breicursus in The Knitwit Stable

Breien heeft misschien een geitenwollensokkenimago, maar het is een onmisbare skill in the world of fashion. Onze inkoopafdeling ging daarom op breicursus om alle ins and outs hierover leren.

Breicursus

De Inkoopafdeling ging onlangs naar The Knitwit Stable om alles te leren over het proces van het maken van de woldraad tot het verwerken ervan. Ze zijn die dag aan de hand meegenomen, zo hebben ze onder andere uitleg gekregen over de verschillende schapen  en wol soorten.

Eén van die schapen was een Merino schaap: één van de meest bekende wolschapen dankzij de volle vacht.

 

Er was echter niet alleen ruimte om schapen te zien; ook moest de Inkoopafdeling zélf hun handen uit de mouwen steken. Ze mochten namelijk eens zelf ervaren hoe het is om te breien op één van de handbreimachines die bij hun in de kleine fabriek stond. Hoe leuk is dat? The Knitwit Stable leerde hen alle basisprincipes van het werken met wol. Tijdens de cursus werden er vragen beantwoord als: hoe moet je een schaap scheren, en hoe de wol daarna spinnen? Wat kan je met het garen, en ook belangrijk: wat niet? Hoe gaat machinaal breien en -linken en wat kan je er allemaal mee?

De grootste learnings voor de Inkoopafdeling was zonder twijfel het volgende: “Deze cursus heeft ertoe geleidt dat wij ons meer bewust zijn geworden van wat we vragen aan onze leveranciers en wat nou echt mogelijk is, maar vooral ook wat niet mogelijk is. Hierdoor zijn wij nu in staat om een nog kwalitatief betere collectie te leveren.”

En gezien de Inkoopafdeling nu alweer druk bezig is met de collectie van het najaar, kun je nu al rekenen op een heleboel mooie gebreide artikelen. Je shopt al onze knits bij jouw favoriete Shoeby-winkel, met de Shoeby app of hieronder in onze webshop:

Toon reacties ()
| Geschreven op 4 april 2017

Reageren

bericht delen
Doortje Auteur:
Doortje
Een mix van een Scandinavische kledingstijl met sporty invloeden en rocky items, dat is Doortje. Ze haalt haar mode inspiratie niet alleen uit modeblogs,... Lees meer » Meer over Doortje
bekijk ook
#trending