data analist shoeby vacature
Backstage

Data en fashion: a perfect match

Wij geven regelmatig een kijkje achter de schermen hoe het is om bij Shoeby te werken. Ditmaal aan het woord: onze Data Analist Jeffrey.

Fashion is emotie, dat moet je zien en voelen. Maar om te weten op welk moment, welke plek én welke producten de klant het liefste koopt, hebben we data inzichten nodig! Daarom investeren wij in data management en hebben wij inmiddels een team van zeven dataspecialisten binnen Shoeby die een belangrijke rol spelen in de keuzes die we maken binnen Shoeby.

Omdat wij op dit moment dringend op zoek zijn naar een online Data Analist en willen laten zien dat de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van data en fashion juist heel goed samen gaan, neemt onze Data Analist en fashionlover Jeffrey jullie mee in zijn uitdaging tijdens een interview backstage!

Wie is Jeffrey?

Ik ben 25 jaar en ben geboren en getogen in ’s-Hertogenbosch. Ik hou van basketbal en ga graag voor een hapje of drankje de stad in.

Welke opleiding(en) heb je genoten?

Na mijn HBO Commerciële Economie heb ik de Master Marketing Management in november 2015 afgerond; tijdens mijn afstuderen ben ik in aanraking gekomen met big data en was ik direct enthousiast. Waarom? Als Data Analist kun je op een hoog niveau meedenken met de organisatie en zorg je voor waardevolle inbreng. Ik streef ernaar het verschil te kunnen maken.

Wat is jouw werkervaring?

Momenteel ben ik Data Analist bij Shoeby. Ik ben ooit gestart als Marketing medewerker, maar dat was voor mij niet uitdagend genoeg aangezien ik mijzelf met name met de operatie bezig hield. Hoewel ik hier uiteraard van geleerd heb, kon ik daar voor mijn gevoel niet het verschil maken. Na het behalen van mijn Master ben ik gaan werken als Marketing Analist waarna ik uiteindelijk in september 2016 bij Shoeby terecht ben gekomen.

Wat is jouw motto?

“C’est la vie!”, maar in het kader van mijn functie: “Keuzes op basis van gevoel zijn per definitie niet fout, maar keuzes op basis van gevoel in combinatie met data zijn vaak nog beter én zijn achteraf altijd te rechtvaardigen.”

Jouw match met Shoeby?

100%. Shoeby is een enorm hip en mooi familiebedrijf om voor te werken. Je krijgt volop ruimte voor eigen inbreng, ontwikkeling en ook collega’s onderling zijn één hecht team.

Data en fashion: hoe gaat dat samen?

Fashion is erg snel en dynamisch, wat het naar mijn inzien erg leuk maakt. Qua analyses kun je denken aan op welke manier we het hoogste rendement uit ons inkoopbudget kunnen halen. Met andere woorden, wanneer moeten we bijvoorbeeld jurkjes in de winkel of webshop aanbieden? Qua webanalyse houd ik me bezig met de ROI van online advertentie mogelijkheden; waar moeten we in investeren?

Hoe ziet jouw dag eruit en wat is voor jou de uitdaging in deze functie?

Het leuke aan een snelle en dynamische omgeving als bij Shoeby is dat je nooit zeker kunt zeggen hoe je dag gaat verlopen. Je hebt bepaalde deadlines, maar tussen de analyses, adviesgesprekken en brainstormsessies door pak ik nog allerlei ad hoc vraagstukken op. Daarnaast speel ik een potje tafeltennis met collega’s of neem ik een stoelmassage om weer fris en met nieuwe ideeën verder te kunnen gaan. Het leuke van ons datateam is dat we allemaal een eigen specialisme hebben maar óók afdeling overstijgend meedenken. Mijn focus ligt met name op e-commerce én inkoop.

De uitdaging is naar datgene te zoeken waarmee je het verschil kunt maken binnen de organisatie. Je kunt je voorstellen dat een omzetstijging van 1% of juist 1% kostenbesparing bij een groot bedrijf als Shoeby om enorme bedragen gaat. Qua ontwikkeling volg ik intern trainingen, volg ik webinars, ben ik aanwezig op e-commerce evenementen en leer ik elke dag weer van mijn collega’s.

Wat ben je het meest trots op en wat is het leukste wat je bij Shoeby hebt meegemaakt?

Trots ben ik op het feit dat ik deel uitmaak van de Shoeby familie. Sinds mijn eerste werkdag voel ik mijzelf hier thuis en merk ik dat we stappen in de juiste richting maken. Daarnaast is er naast het harde werken ook zeker ruimte voor gezelligheid en een feestje op z’n tijd. Het Kerst- en carnavalsfeest in onze eigen Shoeby kroeg hier in het pand zal ik niet snel vergeten!

Vacature Data Analist: waarom zou iemand voor deze functie bij Shoeby moeten kiezen?

Omdat het een enorm uitdagende functie is. Je werkt met gigantische hoeveelheden aan data waarmee je vraagstukken beantwoordt die van belang zijn op een hoog niveau in de organisatie. Daarnaast investeert Shoeby in het opleiden en trainen van personeel, waardoor je jezelf als persoon snel ontwikkelt. We zoeken iemand met een juiste mix van talent en ervaring. Naast een gedegen sparringpartner is hij of zij wellicht diegene die voor ons het verschil maakt! Je werkt tot slot écht binnen een leuk en jong team.

Wat zijn de trends, ontwikkelingen waar jullie je mee bezig houden en wat gaat eraan komen?

In de huidige omnichannel wereld wordt het steeds lastiger om voor een potentiële klant relevant te zijn. Wat moet je wanneer en waar aan een klant aanbieden zonder dat je hen een overkill aan aandacht geeft? Waar je vroeger de klant via de krant of in de winkel moest overtuigen, heb je tegenwoordig veel zogeheten ‘micromomenten’ waarop jij als bedrijf het verschil moet maken ten opzichte van de concurrentie. Ik verwacht dat zaken als artificial intelligence en machine learning binnen niet al te lange tijd een must zijn. Niet zozeer een analyse maken, maar de stappen van analyse programmeren en dit systeem zichzelf steeds slimmer laten maken door data toe te voegen. Daarnaast richten we ons steeds meer op forecasten; niet meer “Wat hebben we gisteren, vorige week, vorig jaar gedaan?”, maar veel meer “Wat gaat er morgen, volgende week, volgend jaar gebeuren?”.

Wat wil jij je potentieel aanstaande collega meegeven?

Als bovenstaande je aanspreekt… solliciteren! Wij zijn hard op zoek naar uitbreiding van ons team en Shoeby is een enorm gaaf bedrijf om voor te werken.

Ben jij overtuigd en kun jij niet wachten om bij Shoeby als Web (Data) Analist te starten?

Check onze website voor meer informatie over deze vacature, solliciteer en wie weet word jij de nieuwe collega van Jeffrey!

Toon reacties ()
| Geschreven op 9 mei 2017

Reageren

bericht delen
Svenja Auteur:
Svenja
“Style reflects personality,” dat is waar Talent Manager Svenja voor staat. Haar fashionable credo is dan ook: wees altijd jezelf en durf te combineren.... Lees meer » Meer over Svenja
bekijk ook
#trending