foundation fouten
Lifestyle

Deze 5 foundation fouten mag je nooit meer maken

Heb jij er ook last van? Je make-up zit fantastisch, behalve je foundation. Misschien maak je wel een van deze 5 foundation fouten. Zo los je het op!

Verkeerde formule

Het kan zijn dat je al jaren de verkeerde formule gebruikt voor je foundation. Het ligt er allemaal aan wat voor huidtype je hebt. Of het vet, droog of gecombineerd is. Probeer ook goed te kijken naar je eigen huid met het kiezen van een foundation. Logischerwijze kies je liever voor een dewy finish als je een droge huid hebt en voor een matte finish wanneer je huid wat vet is.

Prime, prime and prime

Een fout die velen nog maken is om niet te primen voordat je een foundation aanbrengt. Dit kan gedurende dag héél veel betekenen voor je foundation. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat je huid nog beter gehydrateerd is, maar ook dat je basis veel beter blijft zitten. Ook kan het je foundation een hele andere look geven.

Verschillende kwasten

Hoewel je misschien zal denken dat kwasten niet veel verschil zullen maken is dit toch wel echt zo. Zelfs even belangrijk als de foundation zelf. Ook hierbij kun je kiezen voor bepaalde opties om een specifieke look te creëren. Als je liever een volledige dekking wil kun je het beste een gewone foundationkwast gebruiken. Kies jij voor een BB creme of een lichtere basis, ga dan voor een beauty sponge. Hiermee krijg je een egale en flawless basis.

De juiste techniek

Ook de manier waarop je je foundation aanbrengt maakt echt een verschil. Een van de vele foundation fouten die gemaakt worden is om te vegen. Als je een vloeibare foundation hebt moet je deppen om het er zo goed mogelijk uit te laten zien. Ook met poeder moet je niet vegen, want dan blijft het juist niet goed zitten. Als je dit ook weer dept en in de huid duwt blijft je basis véél beter zitten.

Make-up routine

Ook zo gewend om eerst je foundation aan te brengen, dan je ogen op te maken en als laatste je lipstick op te doen? Think again! Begin eerst met je ogen en breng dan pas je foundation aan. Zo voorkom je dat je oogschaduw of eyeliner je basis verknoeit. Ook kun je mogelijk gemaakte fouten makkelijk wegwerken. Winning! Daarna doe je gewoon de rest van je make-up routine. Tip: Doe je wenkbrauwen als laatste, zo weet je precies hoe dun of dik je ze wil maken.

Ook onhandig: je make-up op de verkeerde plek bewaren. Lees hier waar je het dan wél moet neerleggen.

Toon reacties ()
| Geschreven op 29 april 2017

Reageren

bericht delen
Auteur:
bekijk ook
#trending