Fashion news

Fred van Leer x Shoeby: party collection

Na twee succesvolle collecties zat een derde er natuurlijk aan te komen. En wat voor één. Feestjurken, glitters, strikken, vrouwelijke vormen: de Fred van Leer x Shoeby party collection ademt Kerst. Wij spraken onze favoriete stylist erover.

Zeg, hoe vier jij de feestdagen dit jaar eigenlijk?
“Eerste Kerstdag lig ik gestrekt op de bank in m’n trainingspak. Tweede Kerstdag komt er een man of twintig bij mij thuis, maar ook dan gaan we in de chillmodus. Ik moet me het hele jaar al uitdossen, dus met Kerst effe niet. Wel heb ik een kok ingehuurd. Doe ik niet altijd hoor, maar ik heb een nieuw huis en dan pak je toch wat meer uit. De jaren hiervoor bestelde ik gewoon pizza of shoarma.”

Dus liever geen gevulde kerstkalkoen en crème brûlée voor jou…
“Doe mij maar een patatje van Bram Ladage in Rotterdam, daar maak je mij het meest blij mee. Ik eet al zo vaak in luxe restaurants, met Kerst doen we gewoon normaal.”

En eh, een trainingspak… Ik neem aan dat dat níet in je kerstcollectie terug te vinden is, toch?
“Ondanks dat ik vind dat mensen lekker mogen aantrekken waar ze zich goed in voelen: nee, geen trainingspak. Wel een vrouwelijk cocktailjurkje met lange mouwen en glitters, een chique maxi rok en mooie blouses met strik. Geen hysterische kleuren en prints, maar basic, zodat de items het hele jaar gedragen kunnen worden.”

Hoe doe je dat?
“Het glitterjurkje maak je feestelijk met een mooie hak en cool jasje, maar draag je ‘m met witte sneakers eronder, dan kan-ie bijvoorbeeld prima in de zomer. En de strikken op de blouses kunnen ook weggelaten worden.”

Heb je tips voor vrouwen die compleet willen uitpakken aan het kerstdiner dit jaar?
“Kijk naar wat past bij jou, maar ook naar wat praktisch is. Als je gaat kaasfonduen of gourmetten, kun je beter geen galajurk met hoge handschoenen dragen. Kies dan bijvoorbeeld voor een mooi pak waarvan het jasje uit kan.
En daarbij: het gaat niet per se om de items, maar ook om hoe je het styled. Draag niet alleen een feestelijk jurkje, maar doe ook je make-up, je haar, trek de juiste schoen erbij aan en doe mooie oorbellen in. Je moet ervoor zorgen dat het plaatje klopt. Want heb je je haar in een natte knot, dan kun je net zo goed wel dat trainingspak aan doen…”

Je shopt de Fred van Leer party-lijn bij jouw favoriete Shoeby-winkel, met de Shoeby app of hieronder in onze webshop.

Toon reacties ()
| Geschreven op 14 november 2017

Reageren

bericht delen
Kiki Auteur:
Kiki
Van zakelijke powervrouw tot modieuze festivalganger: Voor Kiki is mode een manier om te uiten wie ze wil zijn. Ze haalt haar inspiratie vooral... Lees meer » Meer over Kiki
bekijk ook
#trending