Haartutorials

5 handige haartutorials die je zélf kunt proberen

Voor een head-to-toe look kun je vanaf nu terecht bij Shoeby: wij zorgen er niet alleen voor dat je outfit on-trend is, maar ook dat je met de benodigde tools naar huis gaat om je coupe een upgrade te geven. Ter inspiratie zetten wij onze vijf favoriete kapsels voor ieder haartype op een rij mét bijpassende haartutorial.

 

Style your short look


short look


Heb jij korte lokken? Dan is dit hét kapsel voor jou. Brunettes preppen hun haar door het eerst te wassen met de Fashionista Brunette shampoo en conditioner. Deze shampoo bevat kastanje extracten die je lokken meer glans geven en deze versterken. Spray vervolgens de Root Boost  over de aanzet van het natte haar en masseer met je handen over je hoofd om het product goed te verdelen. Voordat je begint met een stylingtool, bescherm je het haar met een product waar hittebescherming in zit, in dit geval de Haute Iron Shine Spray. Spray dit op droog haar en voeg meer stevigheid toe met de Firm Hold Hairspray. Tijd om je haar te krullen!

Tip: Krul het haar niet naar binnen, maar naar buiten, van het gezicht af. Zo ogen je krullen natuurlijk.

Schud de krullen los met je handen voor een preppy, natuurlijke look. Wil je een mooie zachte krul? Dan haal je je borstel er doorheen. Ga gespleten haarpunten tegen met de Hairista. Dit stylingproduct brengt de vochtbalans van het haar weer op orde en zorgt voor anti-frizz.

Gezien in de tutorial
Style your party look


party look

party look

Dit is het perfecte kapsel voor vrouwen met stijl haar! Bereid je haren voor door het te wassen met de Your Highness Elevating Shampoo en conditioner. Deze geven je haar meer volume en laat het stralen. Geef je haar vervolgens meer body met de ‘Salt Spray’. Door het aan te brengen in de haaraanzet is het easy to style. Voordat je het haar in het gewenste model gaat föhnen, spray je de Bodifying Spray in de lengtes en punten aan.  Deze lichtgewicht haarspray geeft het haar volume en meer body.

Tip: Voor meer stevigheid bouw je de Bodifying Spray laag voor laag op.

Voorafgaand aan het vlechten breng je de ‘Hairista’ aan. Dit weerhoudt het haar van pluizen, voorkomt en herstelt gespleten haarpunten en werkt hydraterend. Zo zien jouw gemaakte vlechten er straks strakker uit, zonder losse haartjes. Maak een invlecht van boven naar achter het oor en vlecht het haar door tot in de punt, waarbij je om de 3 cm een losse pluk om de vlecht wikkelt voor een stoerdere vlecht. Maak een staartje met een lus van de bovenste haarlok. Houd met je vingers het elastiekje op z’n plek en trek wat haar los van de hoofdhuid voor een nonchalant effecht en meer volume. Breng als finishing de ‘Firm Hold Hairspray’ aan. Deze UV‐beschermende haarlak zorgt dat jouw look de hele dag perfect in model blijft.

Gezien in de tutorial
Tutorial: style your natural waves

De Oatmeal & Honey Shampoo en conditoner helpt droog en beschadigd haar te herstellen. Het heeft een sterk hydraterende werking die pluis verminderd en het haar weer laat glanzen. Een onmisbaar product voor vrouwen met krullend haar. Geef het haar vervolgens meer stevigheid en body met de Salt Spray. Breng de spray voornamelijk aan bij de aanzet van het haar om daar meer volume te creëren. Catwalk’s bestseller ‘Curls Rock Amplifier’ is hét stylingsproduct om jouw krullen te accentueren en pluizig haar vaarwel te zeggen. Het voedt het haar, geeft ultieme glans en gaat pluis tegen.

Tip: Gebruik een föhn met diffuser om de golven en krul te versterken.  

Kneed de krul zachtjes in het haar en leg het haar in de diffuser. Gebruik je handen hierbij zo min mogelijk, zodat de diffuser zijn werk kan doen. Als laatste gebruik je de Hairista. Dit geeft optimale verzorging en finishing touch aan de lengtes en punten.

Gezien in de tutorial
Style your crimped ponytail

Heb jij ontkleurde lokken? Dan hebben wij héél goed nieuws: De Fashionista Violet Shampoo en conditioner blazen weer nieuw leven in het gekleurde haar en zorgen ervoor dat de ongewenste gele gloed achterwege blijft. Gebruik vervolgens de Root Boost op de haaraanzet om de elasticiteit van het haar te vergroten en meer volume te geven en bescherm het haar met de Blow Out Balm. Deze breng je aan in lengtes en punten en geeft je haar een mooie glans.

Tip: Houd het haar vast en föhn tegen de haaraanzet toe. Hoe hoger je het houdt, des te meer volume.

Neem een pluk haar naar voorkeur, spray deze in met de Firm Hold Jairspray, kam deze door en zet de wafeltang stukje voor stukje in het haar. Breng als finishing de ‘Firm Hold Hairspray’ aan. Deze haarlak geeft meer definitie en glans aan de wafel in het haar.

Gezien in de tutorial
Style your braid bun

Na het wassen of op droog haar breng je de Salt Spray aan. Dit product geeft het haar meer stevigheid waardoor je het haar makkelijker kunt stylen. Breng het aan bij de aanzet van het haar en op de lokken voor extra volume. Voordat je het haar in het gewenste model gaat föhnen breng je de Bodifying Spray aan. Deze lichtgewicht haarspray geeft het haar extra volume en meer body. Borstel het haar goed of gebruik je handen als bortstel en maak een staart met een elastiekje. Pak een pluk haar en maak een vlecht, herhaal zo vaak als je wilt.

Tip: Maak de vlecht breder door het wat uit elkaar te trekken met je vingers. 


Leg de vlechten om elkaar heen en kijk in de spiegel mee of je de vorm mooi vindt. Draai de kleine vlecht om de knot em bevestig je nieuwe coupe met schuifspeldjes en haal het elastiekje eruit. Breng als finishing touch de Firm Hold Hairspray aan. Deze UV‐beschermende haarlak zorgt dat jouw look heel de dag perfect in model blijft en geeft een mooie glans. You’re good to go!

Gezien in de tutorial
Toon reacties ()
| Geschreven op 17 september 2017

Reageren

bericht delen
  • 124
    Shares
Kiki Auteur:
Kiki
Van zakelijke powervrouw tot modieuze festivalganger: Voor Kiki is mode een manier om te uiten wie ze wil zijn. Ze haalt haar inspiratie vooral... Lees meer » Meer over Kiki
bekijk ook
#trending