Lifestyle

3 handige tips om je haar te beschermen tijdens de zomer

Hoewel het natuurlijk heerlijk vertoeven is op het strand, hebben je haren het flink te verduren door de zon en zee. Wil je weten hoe je je haar hiertegen kunt beschermen? Met deze drie handige tips gaat het je lukken.

Handige tips om je haar te beschermen tijdens de zomer

MASKER
Je haar voeden is het gehele jaar door natuurlijk belangrijk, maar tijdens de zomermaanden heeft je haren nét dat beetje meer verzorging nodig. Je kunt je haar beschermen door het minstens één keer per week te verwennen met een voedend masker. Ook fijn: breng pure kokosvet aan in (de punten van) je haar. Kokosvet is namelijk enorm goed voor je haar! Het vet dringt diep door in de wortels en gaat het verlies van proteïnen tegen. Dit zorgt ervoor dat je haar sterker en dikker wordt, en je haar van binnenuit wordt hersteld.

VERMIJD PRODUCTEN MET ALCOHOL
Als je je haar wilt beschermen kun je het beste producten die je haar uitdrogen zoveel mogelijk staan. Denk bijvoorbeeld aan haarproducten die alcohol bevatten. Dit droogt het haar uit wat je lokken zeker niet kunnen gebruiken zodra je het ook nog veelvuldig blootstelt aan de zon en zee. Houd je haar tijdens het zomerseizoen dus au naturel. Wat heeft het immers voor zin om je haar volledig te stylen als je vervolgens toch een duik neemt in de zee?

VERMIJD HITTE
Uit de zon blijven is waarschijnlijk geen optie, maar je haar beschermen werkt het best wanneer je het niet blootstelt aan hitte. Probeer het gebruik van de föhn, je stijl- en/of krultang of iedere andere stylingtool zoveel mogelijk te vermijden. Onmogelijk om je haar te stylen zonder deze hulpmiddelen? Nee hoor! In dit artikel vind je bijvoorbeeld vijf tips om je haar te drogen zonder hitte. Als je je natte haar goed voorbereid nadat je uit de douche komt, heb je échte geen stylingtools meer nodig voor een mooie coupe.

Wil je ook lezen: dé tip om een verbrande hoofdhuid te kalmeren.

Toon reacties ()
| Geschreven op 15 juli 2017

Reageren

bericht delen
Social media stagiaire Sharona is een fashionista pur sang en haalt haar inspiratie werkelijk overal vandaan: van mode die ze on the streets spot... Lees meer » Meer over Sharona
bekijk ook
#trending