hotspots antwerpen tinsel hoeked doughnuts divers
Lifestyle

Hotspots Antwerpen: deze plekken mag je niet missen

Snuffelen door de collecties van modegrootheden, genieten van Instagramwaardige smoothie bowls en trends spotten on the streets: personal shopper Kiki bezocht modehoofdstad Antwerpen om inspiratie op te doen voor de nieuwe collectie en deelt haar favoriete hotspots.

Hotspots Antwerpen

Parijs, Londen, Milaan… Vraag iemand om dé modehoofdsteden van de wereld te noemen, en Antwerpen wordt al snel vergeten. Jammer, want als thuishaven van de wereldberoemde Antwerp Six en de toonaangevende mode academie is deze stad a force to be reckoned with. Het was voor mij dan ook dé reden om de trein te pakken en inspiratie op te doen in deze modieuze stad.

hotspots antwerpen tinsel hoeked doughnuts divers hotspots antwerpen tinsel hoeked doughnuts divers
Dat Antwerpen veel te bieden heeft, blijkt al bij aankomst op het Centraal Station van Antwerpen. Je kijkt je ogen uit! Geloof me: te midden van de fotogenieke stationshal wachten tot je trein vertrekt, is beslist geen straf. Toch kon ik niet lang blijven hangen, want inspiratie voor de nieuwe collectie dient zich niet zomaar aan.

ANTWERP SIX

Met een koffie in de hand bezocht ik allereerst de hoog aangeschreven Antwerpse mode academie waar ook de iconische Antwerp Six zijn afgestudeerd. Deze plek ademt fashion. Echter was ik ter inspiratie voor onze najaarscollectie vooral nieuwsgierig naar de collecties die de Antwerp Six het hedendaagse modepubliek serveert. Om deze reden stapten stapte ik op de fiets om een bezoek te brengen aan de boetieks van Ann Demeulenmeester en Dries Van Noten. Waar je in de boetiek van Ann Demeulenmeester werd getrakteerd op minimalistische monochrome items met een edge, kon ik bij Dries van Noten onze ogen de kost geven aan een mix aan opvallende kleuren en patronen. De rode draad? Bijzondere items, unieke looks. Net wat wij bij Shoeby ook belangrijk vinden.

hotspots antwerpen tinsel hoeked doughnuts divers

HOEKED DOUGHNUTS

Hierna was het tijd voor een break. Ik besloot naar het populaire DIVERS (Volkstraat 9) te gaan, één van de populairste hotspots in Antwerpen, waar je kunt genieten van healthy food zoals verse smoothie bowls en avocado toast. Ook ben ik tijdens mijn trip naar Antwerpen langsgeweest bij Hoeked Doughnuts (Oudaan 4). Hier serveren ze –jawel- vierkanten donuts. Niet alleen een traktatie voor je smaakpapillen, maar ook zeker voor je Instagram-feed.

hotspots antwerpen tinsel hoeked doughnuts divers
STREETSTYLE

Ook op straat heb ik inspiratie opgedaan in Antwerpen. Als toonaangevende modehoofdstad is Antwerpen een ware snoepwinkel voor modefotografen. Zo spotte ik on the streets modeblogger Sacha in een all-white outfit, maar ook fashion chick Stéphanie in een on-trend flared jeans.

hotspots antwerpen tinsel hoeked doughnuts divers
ALL EYES ON ANTWERPEN

Na hen alles te hebben gevraagd over de inspiratie voor hun outfit en hun stijl, besloot ik de dag af te sluiten met wat gebak bij Tinsel (Vlaamsekaai 40). En oké, er werd ook nog even geshopt bij de prachtige modewinkels Renaissance en Clio Goldbrenner. Ik heb in ieder geval meer dan genoeg inspiratie opgedaan voor de najaarscollectie. In onze nieuwe items zal er één modieus credo zeker van toepassing zijn: All eyes on you! Je bekijkt ons nieuwe najaarsmagazine hier.

Toon reacties ()
| Geschreven op 4 oktober 2017

Reageren

bericht delen
Kiki Auteur:
Kiki
Van zakelijke powervrouw tot modieuze festivalganger: Voor Kiki is mode een manier om te uiten wie ze wil zijn. Ze haalt haar inspiratie vooral... Lees meer » Meer over Kiki
bekijk ook
#trending