Blog

Reistip: Citytrip naar Berlijn

Ben je op zoek naar een leuke stad voor een citytrip? De Duitse hoofdstad Berlijn is er perfect voor. Berlijn kent een rijke geschiedenis, dus genoeg te zien en te doen. Daarnaast is Berlijn ook hip, hot & happening in de fashionscene. De perfecte stad voor een weekendje sightseeing en summer shopping! Hieronder een paar bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen tijdens je tripje naar Berlijn.

De Brandenburger Tor
De Brandenburger Tor is de enige stadspoort die van Berlijn bewaard is gebleven. De plek van de poort was vroeger de stadsgrens van het centrum. Vroeger moest je tol betalen als je door de poort wilde. De Brandenburger Tor is erg geliefd onder de toeristen en moet je gezien hebben!

De Rijksdag
Het Reichstaggebouw (ook wel Rijksdag genoemd) is de plek waar sinds 1994 elke vijf jaar de verkiezingen van de Duitse bondspresident plaatsvinden. Het is dus een belangrijk gebouw voor het parlement van Duitsland. Maar het is ook een heel mooi gebouw om te bezichtigen. Als je je online aanmeldt kun je zelfs de kamer bezoeken!

De Muur
De Berlijnse Muur kennen we allemaal door verhalen, film en uit de geschiedenisboeken. Het is dus zeker de moeite waard om een bezoekje aan de Muur te brengen, of eigenlijk aan de restanten ervan.

Checkpoint Charlie
Nog een stukje geschiedenis. Checkpoint Charlie was tijdens de verdeling van Berlijn een controlepost bij een doorgang in de Berlijnse Muur op de grens van de Amerikaanse en Russische sector.

Berlijn2

 En na al dat cultuursnuiven is het tijd om te winkelen! Dat klinkt als een top citytrip, wat vinden jullie?

Toon reacties ()
| Geschreven op 28 april 2014

Reageren

bericht delen
bekijk ook
#trending