Blog

Report: voetbalwedstrijd El Clásico

In het voorjaar waren de winnaars van de El Clásico wedstrijd FC Barcelona vs. Real Madrid CF bekend gemaakt. Na een half jaar in spanning te hebben gewacht, was het eindelijk zover: de reis naar Barcelona! Het weekend begon op 3 december ’s ochtends op Schiphol. Iedereen was er op tijd bij en het vliegtuig vertrok om 07.10 uur richting Barcelona.

”Na een rustige vlucht kwamen we rond half 10 op Barcelona aan, waar al netjes een taxi klaarstond om ons naar het hotel te brengen. We moesten nog even wachten tot we konden inchecken dus het was een mooie gelegenheid om de Ramblas te verkennen.”

”Inmiddels waren we zo’n 8 uur op en was het tijd voor een hapje en een drankje. Waar kun je het beste zijn voor heerlijke tapas en een drankje? Juist, Spanje! Na het heerlijke eten waren we teruggegaan naar het hotel om de spullen op de kamer te zetten om daarna naar de metro om naar het stadion te gaan voor dé wedstrijd.”

El Clásico

”Na een rit van 20 minuten kwamen we in Barcelona Centrum aan. Na een wandeling van zo’n 10 minuten stonden we in een keer voor het stadion op midden in de woonwijk. Voor aanvang van de wedstrijd werd er al flink gezongen en gedanst door de fanatieke aanhang. Met flink wat vuurwerk maakten ze er een fantastisch sfeertje van. De wedstrijd moest nog beginnen, maar dit is in Nederland niet te bedenken.”

”Om 16.15 uur zaten we klaar voor de wedstrijd – wat een mooi fanatiek sfeertje. De Spanjaarden reageerden op elke beslissing zeer gepassioneerd en erg emotioneel. De 1e helft was het van beide kanten aftasten en was niet van een hoogstaand niveau, waarbij Real Madrid zelfs gevaarlijker was. De 2e helft begon beter en Suarez scoorde uit een corner de 1-0. Barcelona kreeg daarna kansen om te scoren maar slaagde er helaas niet in om deze te maken. Na een overtreding in de 90e minuut aan de zijkant werd uit de daaruit volgende vrije trap de 1-1 binnengekopt door Ramos en zorgde ervoor dat het hele stadion stil was. We hadden natuurlijk gehoopt dat Barcelona er met de winst vandoor zou gaan, dus dit was een kleine teleurstelling. Voordat we naar het hotel gingen hebben we nog lekker tapas gegeten en zijn we alsnog tevreden naar bed gegaan.”

Sagrada Familia

”Zondagochtend om 09.00 uur hebben we lekker ontbeten in het hotel en hebben we ons klaargemaakt voor een dagje sightseeing in Barcelona. Om 11.00 uur zijn we met zijn allen in de metro gestapt om naar de Sagrada Familia van Gaudi te gaan kijken. Het is echt een prachtig gebouw, maar wat je binnen aantreft is het best te omschrijven als  ‘wow’ – wat een prachtige kleuren!”

 

”Om 17.00 uur begon de wedstrijd Everton vs. Mancester United dat hebben we samen met een vijftiental Ieren gekeken in een echte Ierse Pub. ’s Avonds met waren we met z’n allen de stad in gegaan om een hapje te eten.”

”Maandag was het tijd voor de stadiontour in Camp Nou. Door de voorbereiding van de Champions League wedstrijd tegen München Gladbach, mochten we helaas niet de kleedkamers in en niet het veld op. Natuurlijk konden we het stadion niet verlaten zonder te shoppen in de mega store. Na deze tour zijn we teruggegaan naar het hotel om onze spullen op te pakken en terug te keren naar Nederland. Na weer een rustige vlucht zijn we om 21.30 uur geland op Schiphol.”

”Wij (Dennis, Robert, Albert, Tonnie, Marit, Nick, Harrie en Alexander) willen Shoeby erg bedanken voor deze mooie trip. Alles was tot in de puntjes verzorgt.”

Toon reacties ()
| Geschreven op 18 december 2016

Reageren

bericht delen
Fatma Auteur:
Fatma
bekijk ook
#trending