Blog

Recept: Venkelsalade met Zalm en Geitenkaas

Ongeacht in welk seizoen je leeft, deze venkelsalade met zalm en geitenkaas doet het altijd goed. Foodblogger Lucie deelt graag het heerlijke recept.

Ondanks dat de zon zich weer verstopt, zijn mijn lentekriebels nog volop aanwezig. De zalm en geitenkaas in deze venkelsalade vullen elkaar mooi aan. De komkommer maakt ‘m heerlijk fris. De gegrilde venkel zorgt voor een lekkere bite. De held van dit recept is dus absoluut venkel. En weet je waarom? Ik ontdekte dat het als een super geneesmiddel kan dienen. Dit geneeskrachtig kruid, en dan met name de zaadjes, werkt koortswerend, pijnstillend en hongerremmend. En vrouwen, opgelet! Deze zaadjes kunnen menstruatie- en overgangsklachten verminderen. Het proberen waard toch?

“De zaden werken koortswerend, pijnstillend en hongerremmend.”

WAT KOOP JE?
Sla – komkommer – venkel – zalm – geitenkaas – walnoten – witte truffeldressing (of balsamico)

WAT DOE JE?
Verwarm de geitenkaas binnen een paar minuutjes in een voorverwarmde oven. Snijd ondertussen de venkelknol in stukjes en grill deze in een grillpan. Bewaar het loof (groene takjes) voor garnering. Schil met een kaasschaaf slierten komkommer en meng deze samen met de walnoten en gegrilde venkel door de sla. Bestrooi met wat peper en eventueel zout. Beleg de salade met zalm en geitenkaas. Besprenkel met de dressing en maak de salade af met de kleine takjes venkel.

Toon reacties ()
| Geschreven op 14 april 2016

Reageren

bericht delen
Fatma Auteur:
Fatma
bekijk ook
#trending