Blog

Vistaco’s met spinazie en feta

Tijd voor taco’s! Deze vistaco’s met spinazie en feta zijn ideaal in de lente wanneer je zin hebt in een lichte maaltijd. Lees waarom foodblogger Lucie zo blij wordt van taco’s én van de lente in de keuken.

Spring is coming! Een seizoenswisseling in de keuken is altijd leuk. Maar de overstap naar de lente vind ik wel veruit de leukste van de vier. Lichte maaltijden. Frisse smaken. Vrolijke kleuren. Ik krijg spontaan zin om de hele dag te koken wanneer dit seizoen aanbreekt. En dan het liefst buiten, net zoals Jamie Oliver. Misschien toch maar eens gaan nadenken over een huis mét tuin…

Waar kwam mijn keuze voor dit gerecht vandaan? Heel simpel. Ik had zin in een lichte maar super smaakvolle vismaaltijd, hoewel ik geen zin had in boodschappen doen. Daarnaast had ik weinig tijd om te koken. Door vis uit de vriezer te halen en nog wat andere restjes bij elkaar te zoeken ontstond er een heerlijk nieuw receptje: Vistaco’s met spinazie en feta. Het leuke aan taco’s is dat je er vrijwel alles in kunt stoppen. Denk aan gehakt, kip, biefstukpuntjes maar ook aan zalm, garnalen of zelfs coquilles. Experimenteer lekker met de aankleding hiervan, dus met groenten en de topping. Maak gebruik van verschillende kruiden, bijvoorbeeld verse basilicum of koriander, of gebruik een keertje noten als stukjes hazelnoot.

Vis wordt nog lekkerder wanneer je deze lekker op smaak brengt met kruiden. Ik raad je echt aan om die van Jonnie Boer eens te proberen. Ik heb dit al eens eerder gezegd maar ik raak nou eenmaal niet uitgepraat over deze smaakmakers. Ze zijn zo samengesteld dat een gerecht al gauw minder nodig heeft wanneer je dit toevoegt. Inmiddels heb ik de hele collectie in huis staan en ik kan niet meer zonder. Ik denk dan ook dat ik bij brand in huis als eerste mijn kruidencollectie zal redden. Grapje. Voor deze vistaco’s koos ik voor picadillo, Latijns-Amerikaanse kruiden. Een hele goede keuze kan ik je zeggen!

WAT KOOP JE?
Taco’s – witvis (bijvoorbeeld kabeljauw) – bladspinazie – champignons – rode ui – feta kaas – citroen

WAT DOE JE?
Verwarm de oven voor om de taco’s een paar minuutjes in te verwarmen. Ondertussen kruid je het visje en snijd je deze in stukjes. Snipper de rode ui en snijd de champignons in plakjes. Doe wat olie in een wokpan en wok de vis samen met de spinazie, champignons, ui en wat citroensap.Verdeel de inhoud van de pan over de taco’s. Maak de taco’s af door er feta op te verkruimelen.

Toon reacties ()
| Geschreven op 7 april 2016

Reageren

bericht delen
Fatma Auteur:
Fatma
bekijk ook
#trending