Blog

Recept: Zalm met zoete aardappelpuree

Enorm gezond én lekker: Zalm met zoete aardappelpuree. Foodblogger Lucie deelt het (verrassend simpele!) recept.

Zalm met zoete aardappelpuree is een ontzettend voedzame maaltijd. De zalm bevat de welbekende omega 3-vetzuren en zoete aardappel zit bomvol vitaminen. Bovendien bevatten de sperziebonen en prei nauwelijks calorieën, en zorgen ervoor dat jij je dagelijkse benodigde hoeveelheid vezels binnenkrijgt. Ook leuk om te weten: Deze healthy ingrediënten heb ik lekker vers gekocht. En dit proef je! Maar wat je natuurlijk vooral proeft, is dat zoete aardappelpuree verrassend lekker smaakt bij zalm. Zelf ben ik gék op rauwe zalm. Daarom bak ik deze maar heel eventjes rondom. Het mag dan wel allemaal zo gezond zijn, maar het moet vooral een feestje zijn om dit te mogen eten! En dat is het.

WAT KOOP JE?
Zalmfilet – zoete aardappelen – sperziebonen – prei – sesamzaadjes – ketjap

WAT DOE JE?
Schil de zoete aardappelen, snijd deze in stukjes en kook ze. Ondertussen kook je de boontjes en de prei kort. Bak ze daarna een paar minuutjes in ketjap of een andere smaakmaker naar keuze. Houd de groenten lekker knapperig! Bak vervolgens de zalm rondom. Zodra de zoete aardappelen gekookt zijn stamp je deze tot een puree en lepel je hier een beetje melk en/of boter en eventueel een beetje nootmuskaat doorheen. Voeg de puree, groenten en zalm samen op een bord en bestrooi de zalm met sesamzaadjes.

Smakelijk!

Toon reacties ()
| Geschreven op 28 april 2016

Reageren

bericht delen
Fatma Auteur:
Fatma
bekijk ook
#trending